My First La Spaziale Mini Vivaldi I

Did you have a bad "out-of-box" experience with your Mini? Describe it here and report back with the final resolution.
suprolla
Freeze Dried
Posts: 3
Joined: Sun Nov 15, 2015 7:51 pm
Location: Houston, TX

My First La Spaziale Mini Vivaldi I

Postby suprolla » Wed Jan 06, 2016 6:15 pm

Hello,

I recently bought a used Mini Vivaldi I and had it refurbished by Chris Coffee. It was given the green light and shipped back to me.

I plugged it in, primed the pump, and turned it on. The ECON light stays lit all the time. The machine is set in 15amp mode. The brew boiler turns on and the water heats up. Pressing the boiler button does nothing. I kept it pressed and the ECON light stays lit.

I can set the water temp fine, and program the cup dosage. However, outside of that programming mode, the cup buttons do nothing. I cannot steam, nor dispense hot water, as the steam boiler never turns on. The Hi-limit switch was found to be faulty and changed out at Chris Coffee when they had it.

I have read all the manuals available to describe how to use this machine. I would appreciate any insight into what may be an operator error (not my first, won't be my last).

Thanks
Roger

User avatar
adagan
Americano
Posts: 9
Joined: Thu Nov 20, 2014 5:15 pm

Re: My First La Spaziale Mini Vivaldi I

Postby adagan » Wed Jan 06, 2016 7:00 pm

Check to see that the timer switch is set to the "OFF" position if you don't have a timer.
I had that problem, where it came from the factory in the "ON" position, even though I did not buy a timer.
C8H10N4O2

suprolla
Freeze Dried
Posts: 3
Joined: Sun Nov 15, 2015 7:51 pm
Location: Houston, TX

Re: My First La Spaziale Mini Vivaldi I

Postby suprolla » Wed Jan 06, 2016 9:15 pm

No timer switch, just the tank switch apparently, with the magnet not strong enough. I followed the directions I found on another thread about the magnetic pickup losing strength and having to adjust the switch. The ECON light comes off now and full functionality is restored.

suprolla
Freeze Dried
Posts: 3
Joined: Sun Nov 15, 2015 7:51 pm
Location: Houston, TX

Re: My First La Spaziale Mini Vivaldi I

Postby suprolla » Wed Jan 06, 2016 9:17 pm



Return to “Mini Day One Problems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests